Open monumentendag 2022


Tijdens het openmonumentendagen (10-11 september 2022) hebben bijna 200 mensen de kelder bezocht; het dubbele aantal van 2021!)

 

In deze kelder worden veel archeologische vondsten die in Gennep en omstreken zijn gedaan tentoongesteld. Deze kelder is nauw verbonden met  museum het Petershuis.  Veel van de vondsten die in het Petershuis worden tentoongesteld zijn eerst hier  geweest.

Voorwerpen en scherven die bij het archeologisch veldwerk worden gevonden worden in deze kelder gewassen, gesorteerd en waar mogelijk gecomplementeerd. Niet zelden lukt het – om na vele uren van moeizaam speurwerk – scherven verlijmen tot een (bijna) compleet voorwerp. In deze kelder en in het Petershuis zijn daar talloze voorbeelden van te zien.

De archeologiekelder staat onder beheer van stadsarcheoloog Jan Wessels. Hij heeft in de afgelopen decennia veel opgravingen in Gennep begeleid.  Kijk rustig rond en geniet van het vele materiaal dat hier tentoongesteld is. Via de informatiezuil kunt u nadere informatie over diverse projecten krijgen.

Activiteiten op monumentendag 10-11 september 2022